Tenis

Serena završila sa Australijan openom, Voznjacki sa karijerom!

Kraj karijere Karoline Voznjacki. Kineska teniserka Vang Djang plasirala se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije pošto je u noći izmedju četvrtka i petka pobedila Amerikanku Serenu Vilijams sa 2:1 (6:4, 6:7, 7:5).

Meč je trajao dva sata i 43 minuta.

Naredna rivalka Kineskinji biće Ons Žaber iz Tunisa.

Žaber je plasman u osminu finala ostvarila pošto je pobjedila nekadašnju prvu teniserku sveta, Dankinju Karolinu Voznjacki sa 2:1 (7:5, 3:6, 7:5).

Inače, ovo je bio poslednji meč u karijeri Karoline Voznjacki.

Odgovaralo mi je da moj poslednji meč bude u tri seta. Završila sam karijeru greškom iz forhenda, a to su stvari na kojima sam radila tokom čitave karijere. Valjda je tako trebalo da bude.

Rekla je Voznjacki, prenosi Eurosport.

Taj meč je trajao dva sata i deset minuta. Prva teniserka svijeta Ešli Barti opravdala je ulogu favorita i pobedila Elenu Ribakinu iz Kazahstana sa 2:0 (6:3, 6:2).

Meč je trajao sat vremena i 19 minuta. U sledećem kolu Barti će igrati protiv Amerikanke Alison Riske koja je eliminisala Njemicu Juliju Gerges sa 2:1 (1:6, 7:6, 6:2).

Češka teniserka Aleksandra Kvitova pobedila je Ruskinju Ekaterinu Aleksandrovu sa 2:0 (6:1, 6:2).

Meč je trajao tačno sat vremena.

U osmini finala ona će igrati protiv Marie Sakari iz Grčke, koja je ranije eliminisala Amerikanku Medison Kiz sa 2:0 (6:4, 6:4).

Izvor

Facebook Komentari