Tenis

Novaka ćemo gledati još mnogo godina

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da bi volio da izazove Rodžera Federera u trajanju karijere.

 

Đoković je proteklog vikenda po peti put osvojio trofej na Mastersu u Parizu, što mu je 55. titula na velikim turnirima, po čemu je nadmašio Federera i Rafaela Nadala.

Trenutno drugi teniser svijeta pred sobom ima još neke ciljeve do kraja karijere, a kada je upitan koji rekord bi volio da ima na kraju karijere, Novak je izabrao da nadmaši Federerovu dugovječnost.

Teško je izabrati jedan. Mislim da bih volio dugo da igram tenis. Ne znam tačno koliko dugo, ali želim da potraje. Tako da se nadam da ćete me gledati još mnogo godina

Rekao je Đoković.

Federer je najstariji osvajač Gren slema, kao i najstariji najbolji teniser svijeta. Tokom karijere je osvojio rekordnih 20 titula na Gren slemovima, četiri više od Đokovića, koji je šest godina mlađi od njih.

Đokovića i Federera ćemo od nedelje gledati na završnom Mastersu sezone u Londonu, gdje su smešteni u istu grupu, a sastaće se u drugom ili trećem kolu. Srpskog tenisera na startu čeka susret sa Italijanom Mateom Beretinijem, dok će Federerov rival biti Dominik Tim iz Austrije.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.