Tenis

Neuništivi Novak: Tstitsipas vodio 0:2 u setovima, Đoković na kraju osvojio Roland Garros

Foto: EPA

Teniser iz Srbije Novak Đoković u finalu drugog Grand slama sezone Roland Garrosa savladao je Stefanosa Tsitsipasa iz Grčke sa 3:2 nakon više od četiri sata tenisa.

Za Đokovića je ovo bila 19. Grand slam ttitula do koje je došao još jednim nevjerovatnim preokretom.

Prvi set ponudo je sjajan tenis i veliku dramu. Otišlo se u tie break, gdje je također viđena drama. Odlučila je razlika gdje je slavio Tsitsipas sa 6:8 i dobio prvi set sa 6:7.

U drugom setu Grk je igrao fantastičan tenis. Đoković nije bio na nivou, a to je Tsitsipas koristio u svakom poenu i slavio sa 2:6 za vodstvo od 0:2 u setovima.

U trećem setu Đoković je proigrao. Poveo je sa 4:1 držao konce igre u svojim rukama, što je rezultiralo na kraju seta trijumfom od 6:3 i prvi reket svijeta je smanjio prednost Tsitsipasa u setovima na 1:2.

U četvrtom setu furiozan start Đokovića, koji je poveo sa 4:0, a set priveo kraju sa ubjedljivih 6:2 za poravnanje u setovima na 2:2.

Početak petog odlučujućeg seta donosi brejk Đokovića, koji je odmah okrenuo tok igre na svoju stranu i u taj ritam zadržao do kraja seta koji je priveo u svoju korist sa 6:4 za ukpunih 3:2 i 19. Grand slam titulu u karijeri do koje je došao nakon još jednog nevjerovatnog preokreta.

Novak Đoković – Stefanos Tsitsipas (6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4)

Izvor: Sportsport.ba

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.