Tenis

Matej Đokić je vicešampion BiH za dječake do 14 godina

Na finalnom turniru teniskog šampionata BiH za dječake do 14 godina, koje je proteklog vikenda održano u Doboju na teniskim terenima TK “DOBOJ”, Matej Đokić, član teniskog kluba “SOL” iz Brčkog osvojio je drugo mjesto.

Njega je u finalnom susretu sa 2:0 (6:1; 6:1) savladao Marko Maksimović iz teniskog kluba “Doboj”, koji je bio tehnički organizator prvenstva.

Matej koji je bio 4. nosilac na prvenstvu, u prvom kolu bio je slobodan, da bi u drugom kolu sa 2:0 (6:2; 6:2) savladao svog mlađeg brata Filipa koji je nastupio u dvije godine jačoj starosnoj grupi.

U četvrtfinalu susreo se sa Ianom Bolobanom iz banjalučkog teniskog kluba “Borac”.

Prvi set Matej je dobio sa ubjedljivih 6:1, da bi drugi set bio znatno neizvjesniji i u njemu je je brčanski teniser nakon veoma dobre i neizvjesne igre slavio rezultatom 7:5.

Polufinale u kome se u nedjelju sastao sa Amirom Škrijeljom iz sarajevskog TK “Gem”, bilo je još neizvjesnije.

Prvi set dobio je Škrijelj rezultatom 7: 6 (5), da bi naredna dva identičnim rezultatom 6:4, 6:4, u svoju korist riješio Đokić čime se plasirao u finale prvenstva BiH.

Finale na prvenstvu BiH za dječake do 14 godina u izvjesnom smislu bio je duel dvojice Brčaka, budući da pobjednik finala u Doboju vuče korijene iz našeg grada.

Naime Markov otac rođeni je Brčak. On je u ovom gradu živio do 15. godine života, odnosno do završetka osnovne škole.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.