Tenis

Goran Ivanišević primljen u “kuću slavnih”

EPA-EFE/PETER KLAUNZER
Goran Ivanišević primljen je u Međunarodnu tenisku kuću slavnih, objavio je u izvršni direktor Tod Martin.

Uz pobjednika Vimbldona iz 2001. godine u kuću slavnih biće uvrštena i španska teniserka Končita Martinez, koja takođe osvojila Vimbldon 1994. godine.

Oni će postati 258. i 259. stanovnik slavne institucije

Moj put počeo je u Splitu prije 41 godine, a moj teniski put će završiti u Njuport. Imam pet mjeseci za govor. Osjećaj je nevjerojatan. Nisam mogao poželjeti bolju partnericu od Končite Martinez. Ona je sjajna osoba i velika teniserka. Čini se da sam nešto dobro napravio u teniskom svijetu. Bilo je mnogo uspona i padova, mnogo različitih puteva, ali na kraju se isplatilo. Ponosan sam na ono što sam postigao u tenisu, rekao je Ivanišević

Trener Novaka Đokovića istakao je da će uvijek pamtiti Vimbldon i da je to najradosniji trenutak igračke karijere.

Pamtiću i one godine kad sam gubio. Naravno, neke bih odigrao drugačije. No, zato je 2001. još slađa. Izdvojio bih i Olimpijske igre 1992. Uvijek sam imao dobar odnos s navijačima. Nikada nisu znali što očekivati od mene. Moja je generacija bila sjajna, iako mogu reći da sam spojio tri različite generacije. Bilo je drugačije nego danas. Bili smo dobri prijatelji. Danas je drugačije, mijenja se. Svaki igrač ima ekipu, tri ili četiri čovjeka uz koje se drže. Prije smo uglavnom bili sami u svlačionici, pričali međusobno. To su bila dobra vremena, ali dobro je i danas. Svaka era ima nešto svoje, nešto novo, svježe i drugačije, dodao je Ivanišević.

Goran se zatim okrenuo budućnosti i nastavku saradnje sa Đokovićem.

Moj je izazov ostati u ekipi s Novakom i pokušati svjedočiti kako postaje najboljim teniser u istoriji. U posljednjih devet godina on to statistički i jest, i to ubjedljivo u svim kategorijama. Još mu nedostaje nekoliko Grend Slem titula i mislim da će ih osvojiti. Koliko? To ne znam. Nadam se da će on i Nadal osvojiti više od 20. Guraju jedan drugoga, čine jedan drugoga boljim. Nadam se da ću svjedočiti stvaranju najboljeg tenisera u istoriji, poručio je Ivanišević.

Izvor 

Facebook Komentari