Tenis

Filipu Đokiću drugo mjesto na zimskom prvenstvu BiH

Na zimskom prvenstvu Bosne i Hercegovine za dječake i djevojčice do 12 godina koje je od 4. do 6. januara organizovao Teniski klub Sloboda iz Tuzle Filip Đokić je osvojio 2. mjesto.

Bolji od Đokića u finalu bio je takmičar banjalučkog Borca Ian Boloban koji je slavio rezultatom 2:1 (po setovima 2:6; 6:3 i 10:8 u taj breku).

U prvom kolu zimskog prvenstva BiH na kome je učestvovalo 24 mlada tenisera, Filip je bio slobodan. U drugom kolu savladao je Pavljaševića sa 2:0 (6:0; 6:0), a u trećem Bećirevića istim rezultatom 2:0 ( 6:1; 6:0).

Polufinalni meč koji je mladi Đokić igrao protiv prošlogodišnjeg pobjednika ovog turnira Amira Škrijelja bio je prava teniska poslastica. Prvi set Filip je dobio rezultatom 6:1, da bi u drugom setu Škrijelj slavio 6:4. Taj-brejk je bio veoma dramatičan i neizvjestan.

Đokić, član TK Sol iz Brčkog, uspio je da nakon nekoliko sjajnih poena protivnika savlada rezultatom 14:12 i plasira se u finale prvenstva.

U konkurenciji djevojčica prvo mjesto pripalo je Eleni Stjepić članici TK Sloboda. Ona je u finalu bila bolja od Tee Kovačević iz Gradiške savladavši je 6:0; 6:2.

Treće mjesto u konkurenciji dječaka osvojili su Nikša Smiljanić (TK Doboj) i Amir Škrijelj (TK Gem Sarajevo), a kod djevojčica Elmina Trakić (TK Sloboda) i Lana Miletić (TK Foča).

Izvor

Facebook Komentari