Tenis

Damir Džumhur u Dubaiju trenira s Rogerom Federerom

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur u Dubaiju je trenirao s Rogerom Federerom u okviru priprema za narednu tenisku sezonu.

Džumhur i Federer su trening odradili od 11 sati po lokalnom vremenu, a trening je kasnio nekih 15-ak minuta zbog toga što je Švicarac nije došao na vrijeme.

Na početku treninga oba tenisera su se lagano zagrijavala, vježbali su osnovne udarce, a kako je trening odmicao, tako je i ritam postajao sve jači.

Trening je vodio bivši hrvatski teniser Ivan Ljubičić, a na kraju su Džumhur i Federer igrali u poene. Treba istaći da je bh. teniser imao nekoliko zaista sjajnih poteza, a čitav trening protekao je u izuzetno ugodnoj atmosferi.

Bh. teniser je 2019. godinu završio na razočaravajućem 93. mjestu ATP liste, a u narednoj godini nada se povratku među 50 najboljih i puno boljim rezultatima nego u prethodnoj sezoni u kojoj je imao puno problema s povredama.

Prvi turnir za Džumhura će biti Australian Open koji je na rasporedu od 20. januara do 2. februara 2020. godine.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.