Rukomet

ŽRK Jedinstvo u finalu Kupa Republike Srpske!

Rukometašice brčanskog Jedinstva pobjedom u polufinalu zakazale meč za prestižni pehar. Rival u poslednjem ispitu nakon pobjede protiv Knežopoljke, biće ekipa Borca.

Odličan meč u režiji Jedinstva viđen je u Banjoj Luci. Rukometašice brčanskog premijerligaša nadigrale su rivalke i sutra od 17:00 časova igraju protiv domaćina završnice u borbi za prvu ovosezonsku nagradu u domaćim takmičenjima.

Blagu prednost, stečenu na samom otvaranju, rukometašice Jedinstva održavale su tokom prvih 30 minuta igre. Rezultatski zaostatak gošći ogledao se u minimalnom broju. Nakon prvog dijela igre, Jedinstvo za nijansu i tri gola bolje i konkretnije. Na pauzu se otišlo sa prednošću Brčanki, rezultatom 17:14.

U drugom dijelu brzina više za sastav iz Brčkog, bez većih problema kontrolisale su situaciju an terenu i u završnih 10 minuta potpuno slomile otopr Knežopoljke, u jednom momentu pobjegle na nedostižnih plus 7 i meč mirno prviele kraju.  U konačnici, 31-24 za Jedinstvo.

Marijana Sorak iz tabora Jedinstva, devet puta se upisala u listu strijelaca. Sanja Katić i Ajla Alikadić dodale su po sedam pogodaka. Pored pomenutih lidera, put Jedinstva ka finalu trasirale su i Samra Rendić, Jelena Lukić, Damljana Bošnjak, Ivana Nedić, Dragana Erić, Jovana Pekić, Katarina Petrović, Milica Đurić i Zenaida Avdić.

Rukometašicama Jedinstva želimo mnogio sreće u finalnom meču protiv ekipe Borca, koje je svoj polufinalni susret riješila u svoju korist, nadigravši ekipu Mire iz Prijedora.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.

Prijatelji portala