Rukomet

Zahuktala Lokomotiva protutnjala Zvornikom

Puleni Ljubomira Filipovića potvrdili da se nalaze u odličnoj formi savladavši ekipu Drine u Zvorniku, ubjedljivim rezultatom 31:40, u okviru XI kola Premijer lige BiH za rukometaše.

Nalaze se Brčaci u izvanrednoj pucačkoj formi, nakon što su ekipu Goražda ispratili sa 39 pogodaka u mreži, na ovom meču su čak i nadmašili tu brojku, ističući kandidaturu za konačnim plasmanom među čelne pozicije koje vodi u evropska takmičenja.

Sprovođenje vanterenskih aktivnosti u organizaciji rukometnog kluba Lokomotiva,u kojoj prednjači posjeta igrača jednom od najvatrenijih navijača kluba,popularnoj baki Mari, koja je uslijed zdravstvenih problema, nekoliko dana provela u bolnici, dokazi su koji potvrđuju da se radi o istinskom sportskom kolektivu koji posjeduje senzibilitet za kompletno društvo u kojem se nalaze. Pomenute aktivnosti kruinsane su vrhunskim izdanjem kompletnog tima na parketu dvorane u Zvorniku.

Adekvatan pristup meču od samog početka, kulminirao je ekspresnim vođstvom 1:5, na samom startu susreta. Preko raspucanih bekova, Grujića i Krivokapića, održavali su terensku inicijativu i rano stečenu rezultatsku prednost, koja je na kraju poluvremena glasila 12:17. Nisu mogli rukometaši Drine fizički parirati mnogo bržim i energičnijim rukometašima iz Brčkog.

Nastavak susreta predstavljao je potvrdu osvajanja 20-og boda u ovom šampionatu i priliku da se pred najvažniji dio prvenstva, u igru uključe i i igrači koji se do sada nisu toliko isticali. Heterogenost u igri Brčaka rezultovala je efikasnošću mnogih pojedinaca na ovom susretu, koji su u potpunosti sproveli u djelo sve taktičke zamisli trenera Filipovića

Konačnom pobjedom, 31:40, Lokosi su zauzeli 4. poziciju na tabeli sa samo 3 boda zaostatka za trećeplasiranom ekipom Bosne iz Visokog.

Na ovom meču, predvodnik mladog tima Lokomotive, bio je Igor Krivokapić sa 9 pogodaka. Adekvatnu podršku imao je u standardno dobrom Nikoli Grujiću, koji je na ovom susretu realizovao osam šansi za pogodak.

Naredno kolo donosi izuzetno važan i uzbudlji meč sa Lokose, u goste im dolazi peti tim prvenstvenog poretka, ekipa Izviđača iz Ljubuškog, što ujedno predstavlja derbi kola rukometne Premijer lige.

Facebook Komentari