Rukomet

Trofej “Brčko distrikt 2020” ostaje u vitrinama Jedinstva

Takmičarski ritam u tonu prijateljstva, nakon četiri susreta na parketu dvorane Ekonomske škole u Brčkom, dobio epilog po želji domaćina i organizatora turnira.

Gosti iz Bogatića, Višegrada i Gradačca, proveli su kvalitetno vrijeme u gradu na Savi ali pehar namijenjen pobjedniku sada već tradicionalnog turnira, ostaje u vitrinama brčanskog Jedinstva.

Jednodnevni program započeo je u jtuarnjim časovima, susretom između Jedinstva i gostiju iz Višegrada. Rukometna ljepotica sa mnogo pogodaka, pripala je domaćinu, ukupnim rezultatom 36-31. Nakon toga, na parketu brčanske dvorane u okviru drugog polufinalnog meča, našle su se ekipe Mačve iz bogatića i rukometaša Gradačca. Suret je pripao ekipi iz neposredne okoline Distrikta, rezultatom 32-20.

Nakon uvodnih mečeva, rukometaši su se zaputili na kolektivni ručak kako bi dodatno učvrstili prijateljske veze ali i razmijenili korisna iskustva iz svijeta rukometa.

Povratku rukometnim aktivnostima, najviše su se obradovali rukometaši Jedinstva i rukometnog kluba Gradačac, koji su u finalnom susretu odigrali izuzetno zanimljiv meč koji je u konačnici pripao domaćinu sa jednim golom prednosti, glasilo je 29-28.

U duelu za treće mjesto, Mačva je nadigrala goste iz  Višegrada i time zauzela mjesto na pobjedničkom postolju.

Turnir je, pored prijateljskog karaktera poslužio i kao vrhunska provjera trenerima ekipa pred prvenstvene ispite koji početkom sledećeg mjeseca, očekuju sve timove učesnika. Šefovi stručnih štabova pružili su priliku svim rukometašima kako bi u što boljoj formi dočekali borbe za prvenstvene bodove i konačan rezultatski plasman u nacionalnim šampionatima.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.