Rukomet

Šuman odredio putnike za Evropsko prvenstvo: U Norvešku ide 19 rukometaša

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman odredio je putnike za Evropsko prvenstvo.

Iako je plan bio da na Evropsko prvenstvo ide 18 igrača od kojih 16 može biti u zapisniku, Šuman je odlučio povesti još jednog igrača.

Tako će put Norveške krenuti 19 igrača, a to su golmani Benjamin Burić i Nebojša Grahovac te igrači Nikola Prce, Muhamed Toromanović, Marko Panić, Senjamin Burić, Josip Perić, Dejan Malinović, Ivan Karačić, Alen Ovčina, Vladimir Vranješ, Marko Tarabocchia, Igor Mandić, Dino Hamidović, Srđan Predragović, Marin Vegar, Mirko Herceg, Ibrahim Haseljić i kapiten Mirsad Terzić.

Šuman je na pripremama imao 22 igrača, a odlučio je prekrižiti golmana Adija Ahmetaševića te igrače Enesa Keškića i Sašu Puljizovića.

Rukometaši BiH u Norvešku putuju sutra u 5 sati ujutro iz Zagreba, a prvi meč na Evropskom prvenstvu igraju u petak protiv Norveške u okviru grupe D.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.