Rukomet

Subota rezervisana za rukometni turnir “Trofej Brčko distrikta 2020”

Rukometni klub Jedinstvo 2015 Brčko kao organizator kvalitetnog turnira, koji će se odvijati parketu dvorane Ekonomske škole u Brčkom, ugostiće rukometne prijatelje iz Bogatića, Višegrada i Gradačca. U poslednjim momentima svoj nastup otkazala je ekipa Drine iz Zvornika čije mjesto u takmičarskom programu, naknadnom pozivnicom zauzimaju rukometaši iz Gradačca.

U skladu sa mjerama opreza koje su na snazi kao preventiva od širenja zaraze virusom korona, mečevi turnira koji slijedi biće odigrani bez prisustva publike. Kompletan sportski program biće održan tokom subotnjeg dana.

U najavi turnira, trener ekipe domaćina Uglješa Glamočić, istakao je da će turnir svim učesnicima poslužiti kao odlična uvertira pred zvanične ovosezonske mečeve. Turnir će pored takmičarskog prestiža biti obilježen i jačanjem prijateljskih veza između rukometnih klubova.

Namjenski smo odabrali ovogodišnje učesnike turnira koji će sasvim sigurno predstaviti kvalitetne rukometne predstave. Nadamo se da će ovo biti lijep uvod u uspješne priče sve četiri ekipe koje gaje visoke ambicije pred naredna iskušenja.

Program započinje u jutranjim časovima, prvim susretom između domaćina i ekipe iz Višegada sa početkom u 10h. Drugi susret, 90 minuta kasnije, odigraće sastavi iz Bogatića i Gradačca. U periodu između 13:00 i 15:00 časova, planiran je zajednički ručak i vrijeme za druženje svih rukometaša. Povratkom u dvoranu, od 15:30 časova, planirano je završno razigravanje i borba za pobjedničko postolje.

Rukometaši Jedinstva, svoje prvenstvene obaveze započinju 3. oktobra, kada u prvom kolu Prve lige Republike Srpske, gostuju banjalučkoj Mladosti. I u narednoj sezoni, očekuje se dodatan razvoj mladih vedeta kluba koji ulazi u šestu godinu postojanja.

Očekuje nas borba za visok plasman koji je u našem realnom dometu. Ukoliko mogućnosti dozvole, uslijediće i napad na Premijer ligu. Liga je zaista konkurenta i sigurno je da rezultatska neizvjesnost neće izostati.

Dodao je Glamočić.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.