Rukomet

Šerif Baraković na spisku reprezentacije Bosne i Hercegovine

Bilal Šuman, selektor muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine objavio je širi spisak pred mečeve protiv Njemačke i Austrije. Ljubiteljima rukometa u Brčkom, jedno ime posebno privlači pažnju.

Na adresu rukometnog kluba Lokomotive iz Brčkog, stigao je poziv koji se ne odbija. Poziv koji predstavlja satisfkaciju za sav prethodan rad. Akter je pojedinac ali u sportu, snagu individue iznjedrava kolektiv.

Bek brčanskog premijerligaša, Šerif Baraković, zavrijedio je poziv selektora nacionalnog tima u okviru priprema za nadolazeći šampionat Evrope koji će biti održan 2022. godine.  Mladi rukometaš nije krio zadovoljstvo ovakvim raspletom događaja.

Prije svega, velika je čast naći se na spisku seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine pred ovako veliko takmičenje. Svi mi sportisti sanjamo dan kadaće nam se ukazati ovakva prilika. Ovo je kruna moje dosadašnje karijere.

Baraković će se zajedno sa nekolicinom istaknutih rukometnih imena boriti za status državnog reprezenta na evropskoj smotri rukometa koja nas očekuje za dvije godine.

Pored Barakovića, na Šumanovom spisku su se pronašli i Benjamin Burić, Nebojša Grahovac, Adi Ahmetašević, Alen Ovčina, Srđan Predragović, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Gafar Hadžiomerović, Nikola Prce, Mirsad Terzić, Dino Hamidović, Igor Mandić, Ivan Karačić, Marko Tarabochia, Josip Perić, Dejan Malinović, Marin Vegar, Mirko Herceg, Saša Puljizović, Edin Klis, Haso Ćosić, Faruk Vražalić, Adin Faljić, Dušan Miličević, Vladan Đurđević, Omer Mehmedović, Luka Perić, Milan Vukšić, Miloš Kos, Enes Keškić, Elmir Građan, Denis Serdarević i Harun Hodžić. Izuzetna konkurencija.

Okupljanje reperzentativaca zakazano je za prvi dan mjeseca novembra tekuće godine a trajaće sedam dana. Lokacija, prijestonica Bosne i Hercegovine.

Nadam se da je ovo početak jednog perioda u mom životu na koji ću da budem izrazito ponosan. Na pripremama ću se potruditi da prije svega, unaprijedim svoju igru, steknem nova iskustva i pokažem se u što boljem svijetlu.

Zaključio je Šerif Baraković.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.