Rukomet

Šarenac ozvaničio novu romansu sa Lokomotivom

Rukometni klub Lokomotiva iz Brčkog saopštio je kako je pred nadolazeće prvenstvo obezbijeđen potpis Gorana Šarenca. Iskusni lijevi bek svojim iskustvo predstaviće adekvatnu pdoršku mladom jezgru brčanskog sastava.

Bivši as italijanske Gaete svoju rukometnu karijeru započeo je upravo u Lokomotivi iz Brčkog, nakon čega je bilježio nastupe za Gradačac, Slogu, za izraelski Ashdod, francuski Montelimar Cruas, Derventu, RK Bosna Sarajevo i Maglaj.

“Danas vam predstavljamo i naše prvo pojačanje. Tačnije nema potrebe da ga predstavljamo svima vama dobar znanac,povratnik u naše redove Goran Šarenac. Goran je svoje prve rukometne korake načinio upravo u našem klubu,u više navrata nosio naš dres. Pored toga igrač ogromnog iskustva.“

Saopšteno je iz RK Lokomotiva.

Ekipa Lokomotive, obnovom ugovora sa pivotmenom Risotivćem i novopridošlim Šarencom nastavlja sa formiranjem ekipe koja bi i u narednom periodu trebala ostvarivati zapažene rezultate na domaćoj sceni.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.