Rukomet

Rukometna Premijer liga BiH za žene: Stavljen pečat na ovogodišnje izdanje najjačeg ranga

Rukometna Premijer liga Bosne i Hercegovine za žene, nakon prinudnog prekida zbog pandemije korona virusa, okončana je na osnovu ostvarenih rezultata tokom trinaest odigranih susreta.

Upravni odbor rukometnog saveza Bosne i Hercegovine donio je odluku kojom je okončao ovogodišnje izdanje elitnog ranga takmičenja. Posmatrajući trenutnu tabelu, novim prvakom naše države proglašena je ekipa Gruda, koja je osvojila 36 bodova pretrpivši samo jedan poraz tokom apsolviranog dijela šampionata. Put nižeg ranga takmičenja, krenuće gigant iz Tuzle, ekipa Jedinstva, koja nije mogla da se izbori za opstanak među elitom.

Ljubitelje rukometa u Brčkom raduje podatak da će brčansko Jedinstvo i naredne sezone, na parketima dvorane Ekonomske škole, ugostiti najkvalitetnije sasatavi iz naše države. Izabranice Saše Radovanovića, zauzele su sedmu poziciju minulog šampionata ostvarivši 7 pobjeda tokom 13 susreta.

Prinudno okončano prvnestvo, može predstaviti uvjerljivu uvertiru pred nastupajući šampionat koji može da posluži kao prekretnica mnogim timovima u budućnosti. Početak pometnue sezone, prema nezvaničnim informacijama, zakazan je za sredinu septembra.

Facebook Komentari