Rukomet

Rukometna poslastica u Brčkom

Ljubitelji rukometa napokon dočekali nastavak najelitnijeg ranga takmičenja u Bosni i Hercegovini..

Rukometaši Lokomotive, nakon odrađenih priprema na visokom nivou, u subotu započinju prvenstvenu borbu u drugom dijelu takmičarskog kalendara rukometne Premijer Lige Bosne i Hercegovine.

Jedno od najprijatnijih iznenađenja u prvom dijelu šampionata, sa velikim ambicijama ulazi u nastavak takmičenja. Predvođeni novim šefom stručnog štaba, Zdravkom Stevanovićem, mladi tim Lokomotive svoj put počinje na domaćem parketu protiv lidera prvenstva, ekipe Borca iz Banja Luke.

Rukometaši Lokomotive nakon početnih 16 utakmica, zauzimaju 7. poziciji, sa 25 bodova u nikad zanimljivijem šampionatu Bosne i Hercegovine. Sa ukupno 500 postignutih pogodaka, Lokomotiva slovi za drugu najefikasniju ekipu u šampionatu. Banjalučane, ipak, izdvaja čvrsta odbrana. Oni su takođe drugi u tom segmentu.

Sastav Lokomotive u meč ulazi značajno oslabljen, bekovski par Baraković-Grujić neće biti na raspolaganju treneru Stevanoviću za duel sa Borcem. Ipak, uzdanica za hrabar nastup pred domaćom publikom, ne manjka. Stefan Vukoje, krilni igrač Lokosa, jedan je od njih.

Ekipu Borca maksimalno respektujemo. Znamo da nas očekuje teška utakmica svih 60 minuta. Lišeni smo pomoći važnih igrača ali mi se nećemo predati jer ovaj meč predstavlja važan ispit čijim putem se možemo dodatno približiti evropskim takmičenjima.

Izjavio je Stefan Vukoje.

Meč između Lokomotive i Borca je na rasporedu u subotu od 16:00 časova. Duel će biti odigran u dvorani Ekonomske škole u Brčkom.

Facebook Komentari