Rukomet

Rukometašice Jedinstva vrijedno treniraju pred nastavak šampionata BiH

Rukometašice brčanskog Jedinstva, prvi dio rukometne Premijer lige BiH, okončale su na 7. poziciji prvenstvene tabele. Nakon 11 odigranih susreta, djevojke iz Brčkog zabilježile su skor od 6 pobjeda i 5 pretrpljenih poraza.

15. januara, izvršena je prozivka igračica nakon kojeg su pulenke Jedinstva krenule sa aktivnim pripremama za nastavak sezone. Pauza djevojkama nakon okončanja prvog dijela , trajala je mjesec dana.

Startovali smo poprilično jako i intenzivno ali i kontrolisano a glavni razlog je što imamo relativno malo vremena za pripreme. Već sredinom februara nas očekuju obaveze u kupu, gdje već tada moramo biti na visini zadatka. Trud i rad koji djevojke ulažu, djeluje ohrabrujuće.

Rekla je Sanja Katić.

Nastavak prvenstva ekipi Jedinstva donosi nešto lakši raspored nego što je to bio slučaj u prvom dijelu.  Uz kontinuitet u igri, konačan plasman na tabeli mogao bi da bude i značajno viši.

Smatram da smo prvi dio prvenstva korektno odradile. Čak mislim da smo mogle osvojiti još nekoliko bodova ali optimistično gledamo na nastavak sezone u kojem ćemo pokušati napraviti značajniji uspjeh. Imamo dobre preduslove za to.

Izjavila je Marijana Sorak, jedna od nosilaca igre brčanskog Jedinstva.

Vidljivo je i prisustvo pozitivnog raspoloženja na pripremnim treninzima. Aspekt je to koji stvara preduslov za konkretan rezultat na terenu.

Atmosfera u timu je odlična. Djevojke vrijedno rade tokom priprema, svjesne da možemo napraviti dobar rezultat u nastavku takmičenja.

Završila je Marijana Sorak.

Prvi takmičarski meč, ekipa Jedinstva će odigrati u Zavidovićima, protiv ekipe Krivaje. 15.02 na rasporedu su mečevi u kupu BiH. Revanš je zakazan za 7 dana, u Brčkom.

Facebook Komentari