Rukomet

Rukometaši Lokomotive iz Brčkog treniraju punom parom

Rukometaši brčanskog premijerligaša već nekoliko dana, u dvorani Ekonomske škole, treniraju visokim intenzitetom kako bi spremno dočekali nastavak sezone u elitnom takmičenju. Sve to, pod budnim okom novoizabranog šefa struke, Zdravka Stevanovića.

Novoimenovani trener mladog sastava Lokomotive, dobro je ponato lice na rukometnoj sceni u našoj državi. Stevanović je, prije Lokomotive trenirao i rukometni klub Maglaj. Pred njim je sasvim sigurno zahtjevan posao,čega je i sam svjestan.

Nadam se da će razlog mog dolaska u Brčko biti opravdan mojim radom. Vjerujem da ću sa svojim timom odraditi ozbiljan i odgovoran posao.

Izjavio je Zdravko Stevanović.

Ekipa Lokomotive, uslijed dva neriješena rezultata u poslednjim nastupima, zauzima 7. poziciju na prvenstvenoj tabeli, sa 25 osvojenih bodova. Zaslužili su Lokosi i više ali u poređenju sa prethodnim godinama, značajan napredak brčanskog sastava na rukometnoj sceni.

Prije svega bih čestitao svojim prethodnicima na ostvarenim rezultatima do sada. Ipak, u drugom dijelu sezone sasvim sigurno nas očekuje izuzetno težak posao. Već na samom početku, očekuje nas serija zahtjevnih gostovanja. Posjedujemo mladu i perspektivnu ekipu, kojoj će biti potrebno i sticanje određenog iskustva.

Konkurencija u eltinom rangu takmičenja je na izuzetno visokom nivou. Posebnu draž šampionatu daje i činjenica da su svi klubovi u mogućnosti nadigrati rivala, što govori i sama takmičarska tabela, odnosno bodova izjednačenost na istoj.

Ekipa Borca i Gračanice trenurno odskaču od ostatka lige, plod je to ozbiljnog posla u tim klubovima. Ostatak lige predstavljaju izuzetno kvalitetni sastavi, gdje spada i naša ekipa.

Rekao je Stevanović, te dodao da će pripreme ekipa za nastavak takmičenja, intenzivno trajati do početka šampionata.

Dvije sedmice ćemo imati bazične pripreme, koje se zasnivaju na suvom trčanju, vježbama snage, skočnosti i agilnosti. Imaćemo i nekoliko pripremnih utakmica koje će nam pomoći i pri uigravanju ekipe.

Igrački kadar ekipe ostao je nepromijenjen. Okosnicu time će i u narednom periodu činiti mladi momci, koji su u velikoj mjeri željni dokazati kvalitet i potencijal koji posjeduju.

Kvalitet posjedujemo, ekipa želi da jako trenira. Pred nama je puno rada i spremni smo da zajedničkim snagama napravimo jednu izuzetnu priču. Ja sam veoma ozbiljno shvatio naš posao.

Zaključio je šef stručnog štaba Lokomotive.

Facebook Komentari