Rukomet

Rukometaši Jedinstva iz Brčkog učesnici tradicionalnog turnira održanog u Skoplju

U periodu od 11.11. do 13.11.2019. godine u Skoplju se održao tradicionalni međunarodni turnir „Ruka prijateljstva Skoplje 2019“ za omladince rođene 2002. godine i mlađe. Na istom je kao jedina ekipa iz Bosne i Hercegovine a na poziv organizatora Nacionalne rukometne akademije Makedonije – Dimovski učešće uzela i ekipa RK Jedinstvo 2015  iz Brčko distrikta BiH.

Specifičnost turnira je da organizator snosi sve troškove boravka u glavnom gradu Sjeverne Makedonije, Skoplju. Nakon dvije ubjedljive pobjede na startu turnira protiv ekipa Reprezentacije Južne Srbije i Reprezentacije rukometnog kampa RSS Borsko jezero iz Bora ekipa RK Jedinstvo 2015 je došla u situaciju da se u direktnoj borbi sa domaćinom turnira Nacionalnom rukometnom akademijom S. Makedonije – Dimovski bori za prvo mjesto i titulu pobjednika turnira. Na žalost ekipa domaćina u kojoj igra desetak momaka iz reprezentacije Sjeverne Makedonije je bila prejak protivnik te se naša ekipa morala zadovoljiti drugim mjestom. Odmah po završetku utakmice zatražen je revanš te je domaća ekipa sa zadovoljstvom prihvatila poziv da bude gost na Trofeju Brčko distrikta BiH 2020 godine.

NEMANJA PEŠTIĆ NAJBOLJI IGRAČ TURNIRA SKOPLJE 2019

Za utjehu ali i ponos došlo je laskavo priznanje za najboljeg igrača turnira koje je u Brčko ponio bek ekipe RK Jedinstvo 2015 Nemanja Peštić – Nele nakon jednoglasne odluke organizatora turnira!

Veoma mi je drago što sam učestvovao na jednom ovakvom događaju, te mi je velika čast i obaveza što sam ponio titulu najboljeg igrača turnira baš u Skoplju pošto je poznato da je rukomet nacionalni sport broj 1 u Makedoniji. Radujem se dolasku ekipe iz Skoplja u Brčko, te se nadam da ćemo im se uspjeti revanširati kako kao dobri domaćini, tako i na rukometnom terenu.

Izjavio je za naš portal, Nemanja Peštić, najkorsiniji igrač turnira.

Boje ekipe RK Jedinstvo 2015 u Skoplju su branili: Čajtinović, Mičić, Peštić, Lukić, Pudić, Jelisić, braća Stojanović, Tučić, Jakšić, braća Lujić, Blažić, Pekić i Stjepanović. Na turnir sa momcima je putovao i trenerski trio Veselinović, Vuković i Glamočić.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.