Rukomet

RK Lokomotiva uvjerljiva protiv RK Maglaj

Izabranici Ljubomira Filipovića opravdali ulogu favorita u VIII kolu Premijer lige BiH, te na domaćem terenu ubjedljivo savladali ekipu RK Maglaj. Konačan rezultat glasio je 39:30 u korist domaćina. Dovoljno za učvršćivanje u gornjem domu takmičarske tabele.

 

Dvorana Ekonomske škole u Brčkom bila je poprište duela starih poznanika, rukometnih klubova Maglaja i domaće Lokomotive.

Raznovrsnost u igri domaćih, kontrola meča od samog starta omogućili su Lokomotivi ubjedljivo vodjstvo na samom početku meča. Na isteku 13-og minuta, domaći tim je imao respektabilnih 5 poena prednosti na svom kontu. Prednjačila je heterogenost u domaćem sastavu. Čak 10 igrača iz domaće ekipe upisalo se u listu strijelaca na ovom meču.

Prednost stečena u uvodnim dijelovima meča, očuvana je do kraja poluvremena, pa su Lokosi na predah otišli sa rezultatom 15:10 u svoju korist. Zadovoljan igrom domaćih izabranika, uz mnogobrojnu publiku, mogao je biti i trener Ljubomir Filipović. Strateg domaćih u ovom meču je mogao računati i na najnovije pojačanje Brčaka, Gabrijela Mišetića koji se u pravom svijetlu predstavio domaćim gledaocima, te dokazao da će biti važan šraf Lokomotive u borbi za rezultatska dostignuća.

Nastavak igre donosi preslikanu sliku prvog dijela, Lokomotiva uvjerljiva i raspucana, nisu dopuštali gostima povratak u meč. Najraspoloženiji pojedinac iz gostujućeg sastava, Benjamin Čičkušić nije bio dovoljan da se izbori pozitivan rezultat protiv raspoloženog kolektiva Lokomotive. Na listi strijelaca u domaćoj ekipi prednjačio je maestralni Nikola Grujić sa 12 postignutih pogodaka.

Trener domaćih u poslednjim minutama meča pružio je šansu igračima koji su do sada bilježili manju minutažu te tako dodatno odmorio standardne prvotimce pred okršaj sa liderom tabele, ekipom Gračanice, koja se igra u narednom kolu.

Facebook Komentari