Rukomet

RK Jedinstvo Brčko 2015 nastavio niz uspješnih rezultata

Dva kola prije kraja prvenstva, ekipa iz Brčkog je “pobjegla” iz opasne zone i došla u situaciju da sama odlučuje o svojoj sudbini.

Rukometni klub Jedinstvo 2015 iz Brčkog u subotu je na domaćem terenu, u dvorani Ekonomske škole pred 150 gledalaca (podaci Jedinstva), zabilježilo treću uzastopnu pobjedu u Prvoj ligi Republike srpske.

Nakon pobjeda protiv ekipa iz Banje Luke i Nevesinja u prethodna dva kola, brčanski tim je u 20. kolu bio bolji od direktnog rivala u borbi za opstanak – Čelinca, rezultatom 34:31.

Najefikasniji u Jedinstvu bili su Nemanja Peštić sa 11, te Mešanović sa osam i Kadić sa pet postignutih golova.

Bijeg iz opasne zone

Dva kola prije kraja prvenstva, ekipa iz Brčkog je “pobjegla” iz opasne zone i došla u situaciju da sama odlučuje o svojoj sudbini.

Jedinstvo 2015 se nalazi na devetoj poziciji sa 21-im osvojenim bodom, sedam pobjeda i 13 poraza (gol-razlika 547:619). Desetom Čelincu “bježe” četiri boda.

U sljedećem kolu dočekuju ekipu Prijedora koja je mjesto ispred njih sa 27 osvojenih bodova.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.