Rukomet

RK Jedinstvo 2015 spremno za lov na krunu

RK Jedinstvo 2015

Lider jesenjeg dijela rukometnog šampionata Prve lige Republike Srpske, odlučno zakoračio u završnu fazu priprema pred drugi dio prvenstvene trke čiji start je zakazan za 13 mart. Dio cilja ispunjen, finalni juriš ka Premijer ligi tek slijedi. Preostalih jedanaest duela, svaki na svoj način, predstavlja svojevrsno finale za mladi sastav Jedinstva.

Šef stručnog štaba Jedinstva, Uglješa Glamočić, tokom uvodnih dana akcenat je stavio na fizičku spremu igrača. Jedinstvo, iako nekompletno na startu priprema uslijed povreda te izostanaka nekoliko standardnih prvotimaca, tokom drugog dijela šampionata nastojaće da gaji stil igre sa visokim intezitetom.

Raduje me odgovornost mojih igrača koji su se na pripreme odazvali sa zavidnim nivoom spremnosti. Drugi dio priprema sačinjavaće i rad sa loptom a mi smo već nakon dva takva treninga odigrali prvu pripremnu utakmicu.

rekao je Glamočić.

Rukometaši Jedinstva do sada su kvalitetno prošli tri predsezonske provjere protiv ekipa Maglaja, Loznice i Gračanice. Kao svečani gosti, predstojećeg vikenda, participiraće u prijateljskom susretu na svečanom otvorenju novoizgrađene dvorane u Gradišci, protiv istoimenog domaćina. Do okončanja pripremne faze, planirano je da Jedinstvo odigra još tri duela.

Pripremne mečeve koristim da bih, između ostalog, ukazao šansu i mladim igračima na koje itekako računamo u budućnosti. Iako nismo u punom sastavu, maksimalno koristimo priliku da uigramo postojeći sastav, posebno se bazirajući na defanzivu.

Postojeći roster Jedinstva, uz nekoliko svježih adicija, slovi za prvog favorita u drugom dijelu šampinata. Momentum je potpuno na strani Brčaka, čije su ambicije pred nastavak izazova, na najvišem nivou.

Potpisom Aleksandra Marinkovića pružaju nam se nove mogućnosti u igri. Očekuje se povratak Danijela Božića u redove Jedinstva i finalni dogovor sa još jednim pojačanjem iz inostranstva. Time već sada pokušavamo praviti kostur ekipe za narednu sezonu.

U sportskim krugovima, postoje određene naznake o eventualnom, skorom povratku navijača na tribine. Jedinstvo, uz podršku vjernih pristalica, sigurno bi imalo i osmog igrača u polju.

Ukoliko se to dogodi, bio bi to veliki podstrijek za konačan cilj. Igranje pred publikom olakšalo bi i igračima budući pristup ako se plasiramo u Premijer ligu što bi bio veliki rezultat za brčanski rukomet, koji je u poslednjem periodu spao na niske grane. Tada bi imali priliku da se ugledamo na sportski fanatične i zdrave centre u našem okruženju.

zaključio je Glamočić.

Brčansko Jedinstvo, tokom jesenjeg dijela, ostvarilo je skor od osam pobjeda i tri pretrpljena poraza uz gol razliku +43. Sa osvojenih identičnih 16 bodova ali uz znatno lošiju gol razliku, ekipa Drine predstavlja prvog pratioca lideru.

Autor: Dejan Jovičić / nula49.com

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.