Rukomet

RK Jedinstvo 2015 Brčko odustalo od Premijer lige BiH

Foto: Facebook.com / RK Jedinstvo 2015 Brčko

Rukometni klub Jedinstvo 2015 Brčko objavio je danas da neće uzeti učešće u sezoni 2021/2022 Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Danas smo službeno obavijestili Rukometni savez Bosne i Hercegovine da nismo u mogućnosti uzeti učešće u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za sezonu 2021/2022 zbog izostanka podrške lokalne zajednice.

Time smo skinuli veliku brigu sadašnjoj vlasti Brčko distrikta BiH i nadležnom Odjeljenju za sport. Kako nam je, to samo mi znamo. Očigledno ne živimo u vremenu i na prostoru gdje se ovakvi uspjesi kao što je bio uspjeh naših momaka vrednuju i nagrađuju. Hvala za stotine poruka podrške svim dobronamjernim ljudima sa Balkana – navedeno je u objavi.

Jedinstvo 2015 Premijer ligu BiH je izborilo nakon što je protekle sezone osvojilo Prvu ligu Republike Srpske, što je bio najveći uspjeh u historiji ovog mladog kluba.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.