Rukomet

Predsjednik Rukometnog saveza BiH, Marinko Umičević se povlači sa ove funkcije na kraju mjeseca

Predsjednik Rukometnog saveza BiH, Marinko Umičević se povlači sa ove funkcije na kraju mjeseca
Predsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Marinko Umičević se povlači sa ove funkcije na kraju mjeseca. Umičeviću je mandat istekao u novembru, ali je na molbu ostalih članova Upravnog odbora odlučio ostati na tom mjestu do završetka Evropskog prvenstva.

Umičević ističe da je zadovoljan što je savez našao način da reprezentacija ode na Evropsko prventvo, te da igračima i stručnom štabu bude sve plaćeno.

Moram da kažem da sam uspio zajedno sa Upravnim odborom, tj. dijelom Upravnog odbora koji je pokazao interes, da odemo na Evropsko prvenstvo na kome se nismo osramotili. Platili smo igračima putne troškove, dnevnice, te nabavili novu sportsku opremu. Ovom prilikom se zahvaljujem firmi No1 iz Travnika, kao i BH Telecomu. Nažalost, premijer FBiH gospodin Novalić nam nije uplatio obećanih 100.000 KM koje smo planirali podijeliti igračima kao nagradu, objavio je Umičević.

Iako je BiH doživjela tri poraza u izuzetno jakoj grupi, reprezentacija nije razočarala u norveškom Trondhajmu.

Iz nastupa u Norveškoj ćemo izvući pouku, te ćemo u aprilu početi sa pripremama za Svjetsko prvenstvo jer nam je sada glavni cilj odlazak na to takmičenje. Moramo uvesti funkciju sportskog direktora, kao i mjesto generalnog sekretara, te podignuti rad stručnog štaba na viši nivo. Treba odraditi pripreme za početak proljećnog dijela prvenstva, kao i pripreme za učešće omladinske selekcije B divizije u Bugojnu, te se pokušati vratiti u A diviziju, napisao je Umičević.

Lično sam zadovoljan  šta sam uradio za vrijeme mandata, te se nadam da će nasljednik moj rad nadograditi. Zahvaljujem se Olimpijskom komitetu BiH i predsjedniku Izetu Rađi, kao i ministru kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvadu Kurić koji je donirao 100.000 KM ispred Kantona Sarajevo, što je jedina i najveća donacija koju smo dobili. Spasili smo obraz i čast Rukometnog saveza BiH i države BiH, ali je sve to bilo na mišiće i improvizaciju, bez uređenog društva. Reprezentacija treba da bude projekat države.

 

Izvor 

Facebook Komentari