Rukomet

Poraz Jedinstva u sjenci povrede Dunje Brankovan

Rukometašice Jedinstva poražene na domaćem parketu u revanš susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine. Rezultat u sjenci teže povrede domaćeg čuvara mreže, u samom finišu susreta…

Ženski rukometni klub Jedinstvo minimalno je poraženo na domaćem terenu od ekipe Krivaje u drugom susretu četvrtfinalnog duela Kupa. Za razliku od prvog meča, susret je obilježio znatno manji broj golova. Konačan rezultat je glasio 18:19. Meč je obilovao kontakt igrom i čvrstim odbranama.

Jedinstvo se pokazalo kao izrazito ravnopravan rival tokom proteklog duela. Na poluvremenu su domaće igračice imale jedan pogodak prednosti a najljepši trenutak na meču dogodio se u samom finišu prvog poluvremena. Nakon odlične intervencije, Dunja Brankovan postiže pogodak preko čitavog terena, savladavši kolegicu sa suprotne strane kojom je Jedinstvo otišlo na pauzu, sa prednošću od jednog gola razlike, glasilo je 13:12.

Nastavak je ponudio još čvršću borbu na parketu. Veliki broj prekršaja, od kojih je nekolicina kažnjena isključenjima. Rezultat toga je ukupno postizanje tek 12 pogodaka u drugom poluvremenu. U takvom odonosu snaga, pri drugotrajnijim posjedima, bolje su se snalazile gošće koje su u finišu uspijele preokrenuti rezultat i stići do minimalnog trijumfa.

Ipak, najupečatljiviji momenat na susret desio se u samoj završnici prilikom napada ekipe Krivaje. Došlo je deo neprijatnog sudara unutar prosta 7m, pri čemu je domaćem čuvaru mreže, Dunji Brankovan, stradalo koljeno, naizgled se činilo kao teži stepen povrede.

Prema poslednjim informacijama očekuje se magnetna rezonanca nakon čega će se više znati o stanju koljena i eventualnom štećenju ligamenata te procesu oporavka.

Facebook Komentari