Rukomet

Poraz Jedinstva na otvaranju drugog dijela šampionata

Brčansko Jedinstvo na otvaranju drugog dijela šampionata pretrpilo 6. ovosezonski poraz. Bolje od Brčanki, bile su rukometašice Borca iz Banja Luke, rezultatom 25:37.

Sama uvertira za subotnji meč. nije išla u prilog domaćoj ekipi. Nekolicina rukometašica Jedinstva imala je određene zdravstvene poteškoće što je dovodilo u pitanje i samo odigrvanje meča. Ipak, susret je odigran prema ranije utvrđenom rasporedu a stanje u ekipi Jedinstva značajno je i uticalo na igru popularnih “Amazonki”.

Rukometašice Jedinstva u uvodnih 20 minuta predstavljale su i više nego ravnopravnog rivala gošćama iz Banja Luke. Ipak, sama završnica prvog dijela protekla je u dominantnijoj igri gostujućeg sasatava koji je uspio u smiraju poluvremena stići i do značajnije rezultatske prednosti. Na poluvrijeme se otišlo sa prednošću Borca rezultatom 14:20.

Dinamičan meč, sa mnoštvom golova viđen je i u nastavku susreta. Rukometašice Borca bez većih problema uspijele su održati stečenu prednost. Do okončanja susreta, ona je narasla i do visokih 12 golova prednosti. Vidno iscrpljeni tim Jedinstva, samo na momente je pružao prepoznatljive sekvence te će morati dodatno sačekati na prvi trijumf u ovoj godini.

Ajla Alikadić na ovom meču je postigla 12 pogodaka. Prva pratilja u segmentu pogodaka, bila Sanja Katić sa 6 goloba na svom kontu.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.

Sponzor rubrike