Rukomet

Paklen meč u Brčkom! Lokomotiva i Gračanica bez pobjednika!

Vrhunski rukomet, bespoštedna borba okončana neriješenim ishodom. Lokomotiva i Gračanica odigrali šok završnicu u Brčkom.

Čvrst meč sa mnogo prekršaja, naelekstrisana atmosfera i po jedan period dominacije objema ekipama.

Domaći bolje otvorili susret, odsjekli goste u napadačkom segmentu, odličnom odbranom goste spustili na samo 8 pogodaka u prvom dijelu. Odličan je bio Mihajlović na golu Brčaka. Imali su Lokosi +5 na pauzi.

Gračanica mnogo bolja u nastavku susreta koji je obilovao prekidima i žustrijim prekršajima. Dva stratega vodili su pravi strateški rat. Vojnici se nisu štedili. Gračanica je tvrd orah, Lokomotiva nije lomila zube.

Gosti su prvi put na meču stigli do vođstva u 47. minutu susreta, bilo je 17-18. Lokomotiva uspijeva rezultatski omjer vratiti na svoju stranu. Ipak, na tri minuta prije kraja, egal, 23-23. Neriješenim rezultatom ušli smo i u poslednje sekunde susreta. Lokomotiva sa dva igrača više u polju koristi situaciju i preko Grujića na četiri sekunda prije kraja stiže do gola prednosti.

Onda šok u dvorani Ekonomske škole. Gostima su, nakon time-outa ostale tek dvije sekunde za napad. Loša reakcija odbrane Lokomotive, Kadrić je sa centra uputio prizeman udarac i savladao Mihajlovića! Konačnih 25-25 nakon 60 minuta rovovske borbe.

Lokomotiva je ovim remijem zabilježila prvi neodlučen susret u ovogodišnjoj Premijer ligi i sada su na skoru od dvije pobjede, ejdnog remija i jednog poraza.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.