Rukomet

Norveška bolja od Srbije, šokantan poraz Slovenije od Angole!

Slovenija Rukomet Japan
Rukometašice Slovenije i Srbije doživjele su danas poraze u susretima 3. kola Svjetskog prvenstva koje se ovih dana održava u dalekom Japanu.

Obje reprezentacije nastupaju u grupi A u kojoj sada situacija za njih nije tako jednostavna.

Slovenke su doživjele potpuno neočekivan poraz od Angole sa 33:24 i na taj način su ostale na 5. poziciji od šest reprezentacija. Angola je vodila na poluvremenu 16:12, a meč je prelomila definitivno sredinom drugog dijela kada je otišla na 10 razlike. Ovo je za Angolu bio prvi trijumf na turniru, a Slovenija je ostala na jednoj pobjedi. Angola se nalazi na 4., a Slovenija na 5. mjestu. Samo prva tri vode dalje. Inače, najbolje u redovima pobjedničke ekipe bile su Carlos i Kassoma sa po šest golova, dok je Guialo dodala jedan manje. Kod Slovenki bolja od ostalih bila je Stanko koja je postigla osam golova.

U drugom susretu ove grupe Norveška je u tijesnom meču porazila Srbiju i to sa 28:25. U prvom poluvremenu Srbijanske su većinom imale prednost od jednog ili dva gola razlike, ali Norvežanke stvari u svoje ruke uzimaju sredinom nastavka meča kada odlaze na plus tri, a kasnije i plus četiri i bilo je jasno da povratka za Srbijanke više nema.

Najbolje u pobjedničkom timu bile su Artzen i Oftedal sa po sedam golova, dok je u poraženom timu Liščević postigla šest golova. Norveška ima učinak od tri pobjede i nula poraza, dok je Srbija sada na omjeru 2-1.

Rezultati by SofaScore

U grupi B Francuska je nestvarnim rezultatom porazila Australiju (46:7), dok je Njemačka bila bolja od Danske (26:25). U ovoj grupi Njemačka je lider sa omjerom 3-0, dok su iza Južna Koreja, Francuska i Danska. Brazil i Australija drže posljednja dva mjesta.

Rezultati by SofaScore

U grupi C Rumunija je pobijedila Kazahstan sa 22:20, dok je u grupi D Argentina bila bolja od Kine sa 34:28, a Švedska od Japana (34:26).

Rezultati by SofaScore


Rezultati by SofaScore

Izvor

Facebook Komentari