Rukomet

Luka Đorđević na širem spisku reprezentacije Srbije

Talentovani krilni igrač rukometnog kluba Lokomotiva, Luka Đorđević, kvalitetnim nastupima u prethodnom periodu, zavrijedio poziv u kadetsku selekciju Srbije.

Jedan od najperspektivnijih rukometaša svoje generacije u Bosni i Hercegovini, Luka Đorđević dobio je poziv nacionalnog tima zemlje u kojoj je i rođen. Do sada, na sjajan način, pomenuti Đorđević je nosio dres tima Bosne i Hercegovine.

Do sada sam bio standardni član reprezentacije Bosne i Hercegovine, gdje sam proveo zaista sjajne momente. Na poslednjem turniru u Makednoji, igrali smo protiv slekecije Srbije koja je nakon toga na adresu mog kluba i moju ličnu adresu poslala poziv da se priključim njihovom nacionalnom timu.

Objašnjava Luka Đorđević.

Momku rođenom u Subotici, poziv kadetske selekcije Srbije, jedna je od najvećih priznanja u dosadašnjoj, kratkotrajnoj ali veoma uspješnoj karijeri.

Prihvatio sam poziv, jer je to moja zemlja. Odlučio sam da odem na okupljanje i da vidim mogu li svojim igrama izboriti da se moje ime nađe i na užem spisku selektora akdetske selekcije. Mnogo sam se radovao kada sam dobio poziv koji će sasvim sigurno stimulativno djelovati na moje buduće igre.

Luka će od danas, naredna tri dana provesti u Beogradu gdje je zakazano okupljanje momaka sa šireg spiska. Na okupljanju će se naći 26 igrača, od kojih će njih 16 naći svoje mjesto na užem spisku.

Očekuju nas dva treninga dnevno. Osjećam se spremno da pokažem sve što znam jer zaistra želim da se moje ime nađe i na užem spisku.

Svoju podršku tokom važne odluke, Luka je osjetio u neposrednoj blizini. Poziv kadetske selekcije Srbije predstavlja tek početak izazova za mladog rukometaša.

Želim da napravim zavidnu rukometnu karijeru. Imam želju da igram u rukometnoj Ligi Šampiona. Na putu mog igračkog ali i ljudskog napretka najviše mi pomaže moja majka, koja mi predstavlja i najveću podršku. Naravno, moja odluka, kao i prethodne naišle su i na podršku u mom klubu, Lokomotivi.

Dodaje Đorđević.

Rukometni klub Lokomotiva vrši pripreme pred nastavak sezone. Kao i u prvom dijelu, od Luke će se mnogo oečkivati u borbama koje predstoje.

Igrača sasvim sigurno klub pravi. Mi imamo grupu dobrih momaka, koji naporno treniraju. Ja sam zadovoljan svojom minutažom i rezultatom kojeg smo ostvrarilik u prvom dijelu i vjerujem da ćemo istim tempom nastaviti u drugom dijelu šampionata.

Zaključio je Đorđević.

 

Facebook Komentari