Rukomet

Lokosi upalili mašine

Rukometni klub Lokomotiva, završio je sa odmorom te spremno dočekuje nove izazove nakon perioda u kojem se iznad svijeta sporta nadvio veliki znak pitanja.

Rukometaši Lokomotive, sinoć su se okupili na SRC Blatuša, gdje je novi šef struke brčanskog premijerligaša, Goran Šarenac, izvršio prozivku postojećeg rostera uz opravdano odsustvo nekoliko igrača sa uvodnih treninga.

Pomenuti Šarenac, na klupi je naslijedio Zdravka Stevanovića te će sigurno biti jedno od najvažnijih pojačanja za ekipu u predstojećem periodu. Sportski direktor Lokomotive iz Brčkog, Aleksandar Đurkić, optimističan je pred nadolazeću saradnju.

Radi se o mladom i ambicioznom treneru, koji veoma dobro poznaje klub. Mislim da je ovo najbolji izbor i za naše mlade igrači koji će svakako imati šta da nauče od novog trenera.

Ekipu su u ovom prelaznom roku napustili Stefan Vukoje, Igor Krivokapić, Njegoš Đukić i Gabriel Mišetić. Uz ostanak Grujića i Ristovića, potpisom bivšeg ljubimca Gorana Šarenca te Spasoja Pekića, ekipa je spremna da nastavi istim putem kojim su krenuli prošle sezone. Konkurenciju u sastavu, pojačaće talentovani rukometaši iz omladinskog pogona Lokosa.

Ekipa će ubuduće, prateći epidemiološke mjere, koristiti usluge dvorane ali i određene treninge odvijati na otvorenom. Prema trenutnim informacijama, Premijer liga bi trebala započeti sredinom septembra ukoliko za to bude mogućnosti. Stoga, rukometaši Lokomotive imaju dovoljno vremena da se adekvatno pripreme za glavni dio sezone.

Podsjećamo, RK Lokomotiva je prošle godine odigrala veoma dobar šampionat, te je u trenutku prekida takmičenja, zauzimala 9. mjesto sa 25 bodova iz 18 odigranih duela.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.

Sponzor rubrike

Prijatelji portala