Rukomet

Lokosi u finišu ispustili pobjedu protiv Leotara

Rukometaši Lokomotive, u poslednjem ovogodišnjem nastupu, odigrali su suret u Trebinju. Neizvjestan duel, u kojem su Lokosi spretom nesrećnih okolnosti, u završnici ostali bez pobjede, završen je neriješenim rezultatom, 32:32.

Puleni Ljubomira Filipovića, nastavili su u dinamičnom napadačkom ritmu, što ih ističe kao ubjedljive lidere po pitanju postignutih golova u dosadašnjem toku šampionata, ukupno 476. Čak 26 pogodaka više u odnosu na prvog pratioca u tom segmentu igre, ekipu Bosne iz Visokog. Nisu Brčaci odustali od svog stila igre ni u Trebinju, ipak, ispostaviće se da ni kanonada gola Leotara nije bila dovoljna za pobjedu. Odličan susret odigrao je i sastav iz Trebinja.

Domaći sastav u uvodnim minutama meča, nametnuo je svoj ritam igre, u kojem se gostujući igrači nisu najbolje snalazili. Nakon uvodnih 10 minuta, Leotar je stekao vođstvo 8:2. Hvatali su Lokosi zalet u tom periodu. Nošeni Krivokapićem, najraspoloženijim akterom iz gostujućeg tabora, polako topili prednost Leotara. Upravo pomenuti Krivokapić, strijleac je 7 pogodaka u prvom poluvremenu, koji su značajno pomogli da Lokomotiva na pauzu ode sa prihvatiljiva 4 gola zaostatka. Bolju igru u pvom periodu, popularni “Leo” je krunisao vođstvom 17:13.

Zahuktala Lokomotiva u drugom poluvremenu, pokazala je sav raskoš napadačkog potencijala koji je krasio brčanski tim tokom prvog dijela sezone. Energičnijim nastupom na obje strane parketu, nakon uvodnih 8 minuta igre u drugom dijelu, Lokosi su uspjeli da anuliraju stečenu prednost Leotara. U tom trenutku, rezultat je bio izjednačen, 19:19. Raspucao se i Nikola Grujić koji nastavlja sa praksom da teroriše protivničke golmane.

Neizmjenično smjenjivanje u vođstvu obilježili su sam finiš susreta. Periodično su gosti preko Krivokapića dolazili u vođstvo, koje ni Leotar nije lako prepuštao. Završni minut duela, protekao je u pravoj drami. Lokosi su ušli sa golom prednosti u završnih 60 sekundi, kojeg, spretom nesrećnih okolnosti, nisu uspjeli da odbrane. Gol prednosti za Lokomotivu i lopta u njihovim rukama na 14 sekundi do kraja. Ipak, pivot gostiju, Ristović Goran poskliznuo se u odlučujućim momentima koji su pružili šansu Leotaru da stigne do važnog boda u duelu protiv brčanske Lokomotive.

Žal za trijumfom je velika. Sportska sreća, kao bitan faktor pri ostvarenju značajnih rezultata, vjerujemo da će biti na strani Lokosa u proljećnom dijelu šampionata.

Pomenuti Krivokapić, strijelac je 12 pogodaka za Lokomotivu. Nikola Grujić je dodao 8 pogodaka.

Prvi dio, rukometaši Lokomotive okončali su sa 25 bodova. Gol razlikom 476:464. Ostvarivši 7 pobjeda, 4 neriješena rezultata i 4 poraza.

Facebook Komentari