Rukomet

Lokosi pali u Vogošči, Gračanica vida rane

Nakon blijede partije na parketu u Vogošći, Lokomotiva pretpila prvi poraz u elitnom rangu. Nova prilika, već za vikend na domaćem terenu.

Mučila se Lokomotiva tokom čitavog susreta. Tražili su svoju prepoznatljivu igru sa brzom tranzicijom ali sinoćnje veče definitivno nije bilo po ukusu Brčaka. Domaćima je sve polazilo za rukom, gosti su se, posebno u prvom dijelu suočavali sa poteškoćama u napadačkom segmentu. Tek 9 pogodaka u mreži Vogošće za 30 minuta, premalo je to za ovaj nivo takmičenja.

Vogošća je i u nastavku kontrolisala susret, u određenim momentima čak i uvećavala prednost da i u konačnici savladala Lokose sa dvocifrenom razlikom. Bilo je 29:19 u korist domaćih.

Novopečeni reprezentativac Bosne i hercegovine, Šerif Baraković, bio je najefikasniji u redovima Lokosa sa 4 postignuta pogotka. U sivilo završnice, netipično za Lokose, utopili su se Petrović i Hercegovac sa jednom pogotkom manje.

Rukometaši Lokomotive za vikend igraju novi susret. U pitanju je 4. kolo Premijer lige koje u brčko dovodi ekipu Gračanice.

Goran Šarenac, jedan od naijskusnijih igrača u taboru brčanske ekipe vjeruje da je jučerašnji poraz samo prolazna faza.

Ritam srijeda-subota ne ostvalja mnogo vremena za analizu. Meč protiv Gračanice idealna je prilika da popravimo utisak i da bodove ostavimo u Brčkom.

Meč u Brčkom na programu je u subotu sa početkom od 19:00 časova. Zbog epidemiološke situacije, susreti se i dalje odigravaju perd praznim tribinama.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.