Rukomet

Lokomotiva nemoćna protiv Slobode

Popularni Lokosi pretrpili peti uzastopni poraz u Premijer ligi.

Trinaesto kolo elitnog ranga takmičenja ponudilo neželjen scenario po brčanskog premijerligaša koji se nalazi u izuzetno nezahvalnoj situaciji. Probleme u taboru Lokomotive, na najbolji način iskoristila je tuzlanska Sloboda i slavila na parketu dvorane Ekonomske škole u Brčkom, rezultatom 24:34.

Odlascima oskrnavljen tim Lokomotive, nikako da pronađe ritam i okonča seriju poraza u Premijer ligi. Mladi stastav Lokomotive, predvođen kapitenom Šarencom, u prvom dijelu predstavio iole konkretnog suparnika Tuzlacima i  gajio latentnu nadu da će uspijeti izbjeći 7. ovosezonski poraz. Gosti su nakon prvih 30 minuta igre, bili na +4, 13:17.

U nastavku ipak nekoliko lijepih akcija rukometaša Lokomotive, na momente dinamičan sisret, više je odgovarao gostima. Uspijela je Sloboda svoju prednost, do konca susreta, povisiti na dvocifren broj. Na kraju, konačnih i ubjedljivih +10 za Slobodu.

U redovima Lokomotive, Pavle Petrović se istakao sa 7 pogodaka. Nije vrijedilo. Šarenac je dodao 6. Lokose očekuje grčevita borba u nastavku.

Tim Lokomotive, trenutno je jedanaestoplasirani tim Premijer lige sa 9 bodova. Naredno kolo gostuju u Zavidovićima, protiv sastava sa sredine tabele, ekipe Krivaje.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.