Rukomet

Lokomotiva Brčko o trenutnoj situaciji na rukometnoj sceni BiH

Rukometaši, rukometni radnici i navijači, neočekivano pandemija COVID-19 virusa odvojila nas je od rukometne lopte i terena.

Tada se činilo na kratko no kako se situacija nije smirivala svima nam je postalo jasno da se rukometna lopta u najboljoj situaciji, neće na našim terenima zakotrljati čak do jeseni.

U međuvremenu pojavile su se neke špekulacije i nedoumice oko samog takmičenja, kao i formata Premijer lige BiH za narednu sezonu.

Ovo su situacije kad je svaka odluka teška i da Savez bilo kakvu odluku donesu neko će biti nezadovoljan, neki će smatrati da su pogriješili, mi smo mišljenja da će najmanje pogriješiti budu li poštovali propozicije.

S tim u vezi dajemo apsolutnu podršku stavu RS RS i odlukama koje zastupaju članovi istog u UO RS BiH vezano za aktuelnu problematiku.

Pored Premijer lige BiH, predlažemo da se sve državne kao i entitetske omladinske završnice pomjere za jesen. Do tada trenirajte, ostanite zdravo, čuvajte sebe i ljude oko sebe.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.