Rukomet

Krivaja nadigrala brčansko Jedinstvo

Rukometašice Jedinstva poražene u prvom meču četvrtfinala kupa Bosne i Hercegovine. Utakmicu, pored velikog broja golova, obilježilo i katastrofalno suđenje sudijskog para Hrstić-Rašić.

Ekipa Krivaje, nakon neizvjesnijeg prvog dijela meča, savladala ekipu Jedinstva sa visokih 9 golova razlike.  Reezultat prvog susreta četrvtifnala kupa, glasio je 38:29.

Igračice brčanskog kluba uspijevale su u značajnoj mjeri da pariraju favorizovanom sasatavu Krivaje. Uvodne minute susreta predstavljale su izjednačenu borbu u kojoj je Jedinstvo čak dolazilo i do minimalne prednosti tokom prvih 15 minuta. Ipak, ekipa Krivaje furioznom završnicom prvog poluvremena, pravi seriju 7:0 te na se na odmor odlazi sa prednošću domaćih 16:12.

Izuzetno efikasno drugo poluvrijeme ogledalo se u ritnskoj kontroli meča domaćeg sastava koji nije dozvoljavao ekipi Jedinstva da značajnije ugrozi stečeno vođstvo. Ekipa Krivaje zasluženo je obezbijedila prednost pred revanš susret u Brčkom. Ipak, važno je istaknuti i katastrofalno suđenje koje je rukometnu igru u Zvidovićima svelo na veoma niske grane. Činjenica je da visok poraz Jedinstva ide na ruku i sudijskom paru koji nije dorastao zadatku tokom prvog četvrtfinalnog duela kupa BiH.

Ajla Alikadić bila je najefikasnija u taboru Jedinstva, sa 12 postignutih pogodaka. Marijana Sorak postigla je 6, Sanja Katić dodala 5 pogodaka.

Pomenuti revanš susret na rasporedu je predstojećeg vikenda. Duel će biti odigran u dvorani Ekonomske škole u Brčkom.

Facebook Komentari