Rukomet

Kozarska Dubica po mjeri Brčaka, Jedinstvu pol pozicija!

Rukometaši Jedinstva nastavili sa pružanjem kvalitetnih partija. Mladi tim iz Brčkog i ovog puta premašio cifru od 30 timskih pogodaka na jednom susretu. Stradala domaća Kozara.

Brčansko Jedinstvo juče je gostovalo u Kozarskoj Dubici. Meč u okviru 5. kola Prve rukometne lige Republike Srpske bio je muzika za uši ljubiteljima brčanskog kluba koji sada sa ponosom posmatraju tablerani poredak i čelnu poziciju Jedinstva.

Domaći su svega nekoliko minuta bili dostojan rival Jedinstvu, početno ispitivanje snaga činilo je meč ravnopravnijim, nakon čega slijedi furiozna predstava gostiju.

Nisu Brčaci ni ovog puta odstupali od prepoznatljivog, ofanzivnog modela igre. Nastavili su teror na protivničku mrežu i u ovom susretu. Odbrana, takođe na visini zadatka. Kako je vrijeme odmicalo, Jedinstvo sve dominantnije, rasla je prednost gostiju koja je na kraju iznosila 12 pogodaka. U konačnici, domaća Kozara 24, Jedinstvo 36.

Sve je to izgledalo poprilično jednostavno sa napadačkim potencijalom koji je juče bio znatno raspoložen. Nemanja Peštić brojao je do 13, Lukić je odigrao odličan meč u oba pravca, postigao je i 9 pogodaka.

Jedinstvo sada, sa 8 osvojenih bodova i četiri vezana trijumfa, zauzima čelnu poziciju. Priliku da se dodatno učvrste na tronu, imaće u narednom susretu, kada u Brčko stiže ekspedicija iz Zvornika, rukometaši Drine.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.