Rukomet

Jedinstvo u seriji, Katarina položila oružje!

Rukometašice Jedinstva nastavile niz uspješnih rezultata..

Popularne Amazonke znatno popravile “krvnu sliku” u premijerligaškom organizmu i opravdale ulogu favorita na dalekom gostovanju u Mostaru. Rezultat dinamičnog susreta, 30:39 u korist brčanskog sastava.

Odbrane znatno kompaktnije u prvom dijelu susreta. Jedinstvo je uspiejvalo održavati rezultatsku prednost ali je domaći sastav Katarine ipak držao adekvatan prključak za Brčankama. Prvi dio igre, gošće su riješile u svoju korist, minimalnom prednošću, rezultatom 13:14.

U nastavku, znatno drugačija slika na parketu. Nametnulo se Jedinstvo kao nadređen tim na terenu i odličnom igrom konstantno povisivalo prednost na semaforu. Katarina nije mogla pratiti takav tempo pa Amazonkama nije predstavljalo problem da meč, na spokojan način privedu kraju i zabilježe treći trijumf u poslednja četiri nastupa.

Rukometašice Jedinstva u narednom kolu, kao osmoplasirani tim Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 7 osvojenih bodova, dočekuju trenutačnog lidera, ekipu Krivaje.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.