Rukomet

Jedinstvo obezbijedilo sedmi trijumf ove sezone

Rukometašice Jedinstva nadigrale istoimeni klub u Tuzli i stigle do novih bodova u rukometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine za žene.

Meč 13. kola, odigran u dvorani Mejdan, nakon kiše pogodaka na obje strane, pripao brčanskom Jedinstvu, rezultatom 30:39.

Tuzlansko Jedinstvo u meč je ušlo jače za nekolicinu bivših igračica, ozbiljnih rukometnih imena koje će do kraja sezone pokušati pomoći spašavanju velikog kluba iz Tuzle. U proteklom meču protiv imenjaka iz Brčkog, njihovo prisustvo je bilo evidentno ali i nedovoljno da se u ovom meču napravi značajniji rezultat protiv vidno rapoloženih “Amazonki”.

Domaća ekipa uspijevala je držati priključak u uvodnim minutama susreta. Nakon toga Brčanke preuzimaju kontrolu nad utakmicom te preko raspoloženih bekova, Marijane Sorak, Sanje Katić ali i Ajle Alikadić stiže do ozbiljne rezultatske prednosti do finiša prvog dijela. 14:22 glasio je rezultat nakon prvih 30 minuta igre.

Razgoropađeno brčansko Jedinstvo viđeno je u minutama otvaranja drugog dijela. Nastavljena je vrhunska predstava u odličnom ritmu koja je rezultovala najvećim vođstvom na meču u tim momentima. Bilo je čak plus 13.

Oba trenera u tim trenucima koriste priliku da na teren pošalju igračice sa manjim minutažama jer je bilo evidentno da bodovi putuju u Brčko. Amazonke ih nakon ovog kola,imaju 21. Tuzlanke su i dalje bez bodova.

U ekipi Jedinstva iz Brčkog 8 golova zabila je Marijana Sorak, a po 7 Ajla Alikadić, Sanja Katić i Jelena Lukić, Katarina Petrović je dodala 4, Samra Rendić se 3 puta upisala u listu strijelaca,Damljana Bošnjak 2 puta. Raduje heterogenost u napadu te raspucanost većine igračica. Posebno raduje predstava Milice Đurić na golu, koja je sa 15 odbrana u velikoj mjeri trasirala put Jedinstvu ka trijumfu.

Facebook Komentari

Sponzor rubrike