Rukomet

Jedinstvo 2015 pokleknulo u Bijeljini

Nakon poraza u Nevesinju, rukometaši Jedinstva nisu uspjeli pružiti pozitivnu reakciju na gostovanju u Bijeljini.

U okviru 8. kola Prve lige Republike Srpske za rukometaše, domaći sastav Bijeljine dočekao je skorašnjeg lidera, brčansko Jedinstvo 2015. Svojevrstan derbi susret, odigran u Semberiji, pripao je domaćinu, rezultatom 31:26.

Rukometaši Jedinstva nisu bili na svom nivou tokom okončanog susreta. Sastav Bijeljine, većim tokom susreta nalazio je načine da se postavi u nadređen položaj.

Mnogo toga ostalo je nedorečeno u igri Jedinstva. U prelomnim trenucima, stiče se utisak da je sudijski par bio i naklonjen domaćem sastavu. Nekoliko spornih odluka, ostavlja gorak okus u ustima Brčaka. Ipak, ruku na srce, ni sami nisu zadovoljni pruženim na parketu.

Marko Lukić, uz nesebičnu pomoć stamenog Nemanje Mijatovića, predvodio je ekipu Uglješe Glamočića. Nedovoljno, bez podrške ostalih, da se zanačajnije ugrozi tim Bijeljine.

Pomenuti dvojac postigao je 14 pogodaka od ukupnih 26 gostujuće ekipe. Lukić se zaustavio na 8, Mijatović dodao 6.

Jedinstvo 2015, uz blagi pad na tabelarnom poretku, zauzima 3. poziciju sa 10 osvojenih bodova. Isto toliko ima i lider Mladost Banja Luka ali uz utakmicu manje.

Brčaci jedva čekaju naredni susret. Kao domaćini, narednog vikenda dočekuju Kotor Varoš. Meč će biti odigran u dvorani Ekonomske škole.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.