Rukomet

Jedinstvo 2015 ispostavilo ceh i Kozari

Izabranici Uglješe Glamočića ponovo na 30+ pogodaka tokom prvoligaškog ispita.

Rukometaši Jedinstva 2015 ostaju lideri nakon 10. kola Prve rukometne lige Republike Srpske. Domaći sastav Kozare, nadigran na domaćem parketu, rezultatom 28:35.

Brčansko Jedinstvo opravdalo ulogu blagog favorita protiv tima iz donjeg doma tabele i uspjelo apsolvirati neugodno gostovanje u Gradišci. Pružala je Kozara konkretan otpor tokom prvog dijela dinamičnog susreta ali su Brčaci ipak bili u nešto povoljnijoj poziciji. Ponovo je gostujući sastav ono najbolje sačuvao za drugi dio susreta. Nakon prvih 30 minuta igre, 13:15 za ekspediciju iz Brčkog.

Bogdan Peštić pucački na vrhuncu, Marko Lukić potvrdio da se nalazi u odličnoj formi, jedan je od najkonstantnijih u taboru Jedinstva. Brčaci u drugom dijelu ubacili u brzinu više, Kozara nije mogla da prati takav tempo, prednost je rasla kako je vrijeme odmicalo. Jedinstvo sve sigurnije i konačan epilog susreta ostao je neminovan.

Ponovo je Jedinstvo u napadačkom segmentu pokazalo izuzetan nivo. U poslednjih 5 susreta, četiri puta su premašili cifru od 30 timskih pogodaka. U Gradišci, domaći su 35 puta vadili loptu iz sopstvene mreže.

Na kraju, 28:35 za sedmi trijumf Jedinstva. Peštić strijelac 14 pogodaka, Lukić je zabilježio 9,

Jedinstvo je i dalje lider sa 14 bodova, Drina prvi pratioc ima identičan broj bodova. U narednom kolu, Jedinstvo ima veliku priliku da stigne i do osmog trijumfa. Na domaćem parketu, dočekuju fenjeraša, ekipu Višegrada.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.