Rukomet

Izviđač knedla u grlu Lokosa

Lokomotiva nakon susreta u Brčkom pala na osmu poziciju na tabeli. Izviđač Brčacima nanio treći ovosezonski poraz.

Rukometaši Lokomotive što prije će željeti da zaborave susret sa ekipom iz Hercegovine. Meč ispod renomea brčanskog premijerligaša, u okviru 9. kola Premijer lige, ponudio goropadno izdanje gostiju koji su u dvorani Ekonomske škole slavili rezultatom 24:33.

Lokosi za nijansu bolje otvorili susret. Jedinu prednost na meču, domaći su imali u uvodnim minutama pri rezultatu 5:3. Buđenje Izviđača i neshvataljiv pad u igri Brčaka, ubrzo je preokrenuo sitauciju na terenu.

Brzo su gosti došlo do prednosti rezultatom 5:8. Pokušao je Goran Šarenac time-outom razmrdati domaće ali nije vrijedilo.

Izviđač je čitavim tokom susreta kontrolisao meč, trkački su bili na zaista visokom nivou. Organizacije napada Lokomotive nije bila na nivou prethodnih partija, bilo je dosta propusta i u odbrani. Na ovom nivou takmičenja, rivali to lako kažnjavaju.

Do kraja susreta, gosti su “brejk” na strani materijalizovali razlikom od devet pogodaka.

Lokomotiva sada, sa skorom od 3 pobjede, 1 neriješenog ihoda i 3 poraza, zauizima 8. mjesto na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine. U naredmom kolu, priliku za iskupljenje imaju protiv Sloge u Gornjem Vakufu.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.