Rukomet

Izdanak brčanske Lokomotive zemlju sunca zamijenio Kuvajtom

Foto: Ustupljeno Sportalu

Bivši as Eurofarm Pelistera, nakon nešto više od dvije, po mnogo čemu specifične godine provedene u Bitolju, karijeru nastavlja na Bliskom Istoku. Kvalitetne partije u dresu makedonskog kluba, alarmirale su čelnike kuvajtskog Al Quraina da pred nadolazeći šampionat, osnaže roster dovođenjem iskusnog bosanskohercegovačkog beka.

Dvadesetosmogodišnji Neven Stjepanović obavezao se na jednogodišnju vjernost Al Qurainu čime je započeo svoje novo putovanje na Bliskom Istoku, obzirom da je prije transfera u Eurofarm, pet godina proveo nastupajući u Kataru.

Kroz naočale simpatizera Eurofarma, uprkos svojevremeno teškoj povredi ukrštenih ligamenata koja ga je na duži period udaljila sa parketa, Stjepanovićev legat u Bitolju slovi za izuzetno važan, naročito formiran tokom rovovske borbe sa Vardarom za prošlogodišnji primat u nacionalnom rukometu. Rukometaši Pelistera, minuli šampionat, nakon razigravanja okončali su na drugoj poziciji,  pretrpivši jedini poraz, onaj u direktnom susretu sa ekipom iz Skolja, koji je u konačnici i odlučio rasplet prvenstva.

“Vrijeme provedeno u Makedoniji jedno mi je od najdražih tokom karijere uprkos povredi koja me je zadesila a jedna je od najtežih za svakog sportistu. Nakon svega što sam postigao sa Eurofarmom osjetio sam potrebu da je vrijeme za novi izazov u mojoj karijeri. Nakon mnogo dilema, odlučio sam se prihvatiti ponudu za koju smatram da je najbolja opcija u trenutnom stadijumu karijere”, rekao je Stjepanović u razgovoru za Sportal.ba.

Izdanak brčanske Lokomotive i nekadašnji rukometaš Vojvodine i Sportinga iz Lisabona, pridružiće se ekipi koju sa klupe predvodi crnogorski stručnjak Ratko Đurković. Al Qurain jedna je od najstabilnih klupskih organizacija u Kuvajtu, godinama unazad.

“Uslovi u klubu su odlični. Definitivno je da se ulaže mnogo u rukomet širom zemlje. Jedva čekam početak novih izazova i nadam se da ćemo ispuniti ciljeve koje zacrtamo pred početak nove sezone. A oni su, naročito kada je moja lična motivacija u pitanju, uvijek najviši“, zaključio je Stjepanović.

Boje brčanskih rukometnih zastava u Makedoniji, tačnije u drugom sastavu upravo Eurofarm Pelistera, ostaje da brani doskorašnji Stjepanovićev kolega, Pavle Petrović.

Facebook Komentari