Rukomet

Istrajno Jedinstvo premostilo Drinu

Rukometaši Jedinstva iz Brčkog i peti meč u nizu riješili u svoju korist. Gosti iz Zvornika pružili kvalitetan otpor ali nedovoljno da izbjegnu poraz u Distriktu.

Jedinstvo pokazalo dva različita lica, na kraju 33:31 za domaćeg rivala u okviru 6. kola Prve lige Republike Srpske.

Prvi dio susreta neće ostati upamćen po značajnoj predstavi domaćeg kluba. Većim dijelom tog perioda igre, gosti su bili u nešto povlaštenijem položaju. Domaći su se suočavali sa nekolicinom problema u polju, nije to izgledalo u renomeu dosadašnjih izdanja.

Drina se odlično držala, nakon prvih 30 minuta igre, gosti su na odmor otišli sa 2 gola prednosti, postigli su ih 15 naspram 13 Jedinstvovih.

U nastavku mnogo bolja igra Jedinstva, Peštić i Lukić najraspoloženiji, prednjačili su u sastavu domaćih. Drina je u 40. minutu imala prednost pri rezultatu 21.25. Gkamočić mijenja čuvara mreže, Čajtinović igra zapaženu rolu i intervencijama na golu trasira put ka preokretu. Furiozna završnica domaćih, poništila je Drinino djelovanje većim tokom susreta.

Jedinstvo je odigralo perfektnih 15 minuta u završetku i uspjelo preokrenuti rezultat, te se dodatno učvrstiti na vodećoj poziciji na tabeli. Veliko slavlje Brčaka, nako teškog ispita. Odlika dobrih ekipa je da pobjeđuju i kada ne igraju baš najbolje.

Nemanja Peštić na kraju najefikasniji sa 9 pogodaka, Marko Lukić jedan manje, ukupno 8.

U narednom meču, mladi sastav Jedinstva očekuje gostovanje rukometašima Hercegovine. Čekajući put na megdan pomenutoj ekipi, Jedinstvo zauzima prvu poziciju sa pet pobjeda i jednim porazim, odnosno 10 bodova.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.