Rukomet

Hrvatski rukometni savez reprezentaciji BiH osigurao iste uslove za pripreme kao i svojoj

Hrvatska štampa se raspisala…

Selektor rukometne selekcije BiH Bilal Šuman izjavio je kako ne može pronaći prave riječi kojima bi se zahvalio Hrvatskom rukometnom savezu i Zoranu Gopcu što su osigurali iste uslove na pripremama u Poreču za njegove rukometaše kakve su imali i hrvatski reprezentativci.

Imali smo odlične uslove u Hrvatskoj.

HRS se potrudio da imamo iste uslove u Poreču kao što je imala njihova reprezentacija i ne znam na koji način da im se zahvalimo.

Još jednom veliko hvala gospodinu Zoranu Gopcu i kompletnom Hrvatskom rukometnom savezu jer su nam umnogome pomogli u svakom smislu.

Poruka je izbornika Šumana koja je objavljena na stranici Rukometnog saveza BiH.

Za spomenuti je kako je rukometna seniorska muška reprezentacija BiH prvi put u istoriji izborila učešće na Euru, a HRS im je omogućio dolazak i učešće na ovom pripremnom turniru, na način da su im, između ostalog, i platili put i smještaj jer BiH rukometni savez ima problema s financijama.

Najbolji bosanskohercegovački rukometaši tako su drugi dio priprema obavili u Hrvatskoj gdje su odigrali i dva pripremna susreta – jedan protiv hrvatske reprezentacije i drugi protiv Katara.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.