Rukomet

Haotična situacija u RK Vardar

Photo by GEORGI LICOVSKI/EPA-EFE
Iako je u proteklih nekoliko godina osvojio dvije titule prvaka Evrope RK Vardar se nalazi u velikim finansijskim problemima.

O haotičnoj situaciji u RK Vardar za njemačke medije govorio je Christan Dissinger koji je u jesen 2018. godine odlučio da napusti Kiel i potpiše za makedonski tim. Međutim, Dissinger je već sada najavio raspad sjajne ekipe te da će na ljeto otići većina igrača jer veš šest mjeseci nema plate.

Trenutno je veoma komplikovano za nas. Većina tima nije primila platu šest mjeseci. Dobijemo samo dio.

Rekao je on.

Ovdje možete preživjeti s 300 eura, ali je stresna i nepotrebna situacija. Potrebno je čudo da ovdje ostanem i sljedeće sezone.

Pojedini igrači su već pronašli angažmane za sljedeću sezonu. Daniil Shishkareeve je potpisao za Veszprem, dok će latvijski div Dainis Kristopans karijeru nastaviti u PSG-u.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.