Rukomet

Goran Šarenac: Lokomotiva spremna za veliki rezultat

Novoimenovani strateg rukometnog kluba Lokomotive iznio svoja visoka očekivanja pred nadolazeći šampionat Bosne i Hercegovine koji je zakazan za 26. septembar ali i generalnu uvertiru u vidu završnice Kup takmičenja u Republici Srpskoj.

Rukometaši Lokomotive, pod patronatom šefa stručnog štaba, Gorana Šarenca,  zakoračili su u četvrtu sedmicu ciklusa pripremnog perioda pred takmičarske obaveze koje popularne “Lokose” očekuju na koncu tekućeg mjeseca. Rad u kombinovanim uslovima, predstavlja dinamičan program kao sigurnu bazu nakon višemjesečne pauze u svijetu sporta. Posebno raduje podatak da pripreme protiču bez neželjenih povreda aktera istih.

Pripreme ekipe za sada teku veoma dobro. Energetski, ekipe se nalazi na veoma dobrom nivou. Kombinujemo treninge na otvorenom ali i koristimo dvoranske uslove kako bismo dodatno radili na tehničkim i taktičkim stvarima. Smatram da spremni dočekujemo ono što nas očekuje u danima koji dolaze.

Jedno od prijatnijih prošlogodišnjih iznenađenja na domaćoj rukometnoj sceni, pogotovo ako posmatramo prvi dio šampionata, prinudno okončanu sezonu završila je na 9. poziciji sa dvadeset pet osvojenih bodova tokom osamnaest odigranih susreta. Prošlosezonsko rivalstvo sa kvalitetnim timovima širom države, predstavljaće dragocijeno iskustvo pred prvenstvo čije će odvijanje proticati bez prisustva publike na tribinama.

Očekujem dobar rezultat i visok plasman ove godine i vjerujem u model koji ćemo praktikovati u budućnosti. Pored toga, osjećam da su mladi igrači koji su se prošle godine izuzetno dobro pokazali, spremni na dodatnu afirmaciju te da će uz pomoć starosijedilaca ali i novih pojačanja, pružiti što bolje partije koje će biti krunisane dobrim rezultatima.

Zaključio je Šarenac.

Rukometaši Lokomotive, svoje ovosezonsko putovanje, kao po tradiciji započinju u Visokom, gostujući domaćoj ekipi Bosne.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.

Sponzor rubrike