Rukomet

Gabriel Mišetić završava bajku sa brčanskom Lokomotivom

Tajna ovosezonskog uspjeha rukometnog kluba Lokomotiva, između ostalog, leži i u kvalitetnim predstavama skorašnjeg pojačanja popularnih “Lokosa”, rođenog Ljubušaka, Gabriela Mišetića. U razgovoru sa juniorskim reprezentativcem Bosne i Hercegovine, čuli smo samo hvalospjeve o rukometnom kolektivu iz grada na Savi. Sada,nakon jedne godine provedene u Lokomotivi, vrijeme je za nove izazove u karijeri…

Mišetić Gabriel rođen je 26.08.2000. godine u Ljubuškom. Pomenuti grad obiluje rukometnim talentima. Neki od njih su napravili zaista impozantne karijere, stoga i ne čudi činjenica da rukometni klub Ljubuški veoma dobro kotira na domaćoj rukometnoj sceni. Upravo taj kolektiv, zaslužan je i za rukometni razvoj Mišetića koji nastupa na poziciji pivota.

Proveo sam zaista odlično vrijeme u Izviđaču prije dolaska u Brčko. Sa svojom generacijom, 2000/2001 bio sam višestruki prvak države u kategoriji kadeta. Takođe. istu slast kasnije sam osjetio i kao član seniorske ekipe. Predstavlja to nezaboravne uspomene za mene.

Izjavio je Mišetić te se kroz dalji razgovor prisjetio i osoba koje su najzaslužnije za stasavanje u jednog od najtalentovanijih igrača svoje generacije. Podjednaka važnost, apsolutno pripada svima.

Želim da se zahvalim treneru Toniu Čolini, Dariu Mikuliću, Slavenu Tomiću, Tomislavu Bošnjaku, Ivanu Mariu Kolaku, Milanu Toliću, Silviu Ivandiji, Mariu Bijelišu te Petru Suvaku. Takođe velika zahvalnost fizioterapeutu Anti Bunozi te Nedanu Zvoku bez koga to sve ne bi moglo funkcionisati. Zaista im mnogo dugujem.

Naglašava Mišetić.

Pred početak rukometne sezone koja i dalje nije okončana, kao veliko pojačanje Mišetić je potpisao ugovor sa premijerligašom iz Brčkog, ekipom Lokomotive. Već na samom startu proradila je obostrana hemija, koja je najbolju potvrdu dobijala na pravom mjestu, rukometnim terenima. Lokomotiva predstavlja odličnu destinaciju pred nastavak, nadamo se, uspješne karijere.

U Brčkom sam se odlično snašao, upoznao sam mnogo priajtelja i brzo sam se adaptirao. Utisci o Lokomotivi su veoma dobri. Moram da pohvalim i rad uprave kluba. Brzo sam se prilagodio i svojoj ulozi u timu, koja je na početku bila pretežno orijentisana na defanzivni dio terena. Kod novog trenera, Zdravka Stevanovića, zavrijedio sam povjerenje u oba smjera, koje sam iskoristio na pravi način.

Rukometni ljubitelji i dalje čekaju na zvaničnu odluku povodom statusa najelitnijeg rukometnog šampionata u Bosni i Hercegovini. Lider prvenstva je banjalučki Borac. Brčanska Lokomotiva, kao pravo osvježenje, prvenstveno u prvom dijelu sezone, zauzima 9. poziciju. Nakon pomenutog prvog dijela šampionata, sastav iz Brčkog nalazio se na izuzetno visokom 4. mjestu.  Tokom dosadašnjih 18 mečeva, “Lokosi” su zabilježili 7 pobjeda, 4 remija te tome dodali i 7 poraza. Ukupno 25 bodova uz gol razliku 555:554-

Po svemu prikazanom do sada mislim da titula prvaka treba da pripadne ekipi Borca. Pokazali su to u nekoliko navrata. Što se tiče Lokomotive, mislim da trenutno stanje ne oslikava pravu sliku toga šta sve možemo. Odigrali smo odličan prvi dio sezone, nakon čega smo uslijed niza značajnih povreda, nažalost, pokvarili naš plasman na tabeli.

Objašnjava juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine.

 

Mišetić Gabriel nalazi se pred istekom ugovora sa rukometnim klubom Lokomotiva. Došao je momenat da se rođeni Ljubušak oproba u novoj sredini za koju tek treba da se odluči. U opticaju za narednu destinaciju, nalazi se nekoliko klubova. Pomenuti rukometaš iskoristio je priliku da se zahvali Brčacima na zajedničkim momentima.

Moje želje, kao i kod svakog sportaša su da zaigram na najvišem mogućem nivou za neke od najboljih svjetskih klubova. Ja se nadam da uz vjeru, naporan rad i odricanja, mogu da dostignem taj nivo. Već ubrzo me očekuju novi izazovi u novoj sredini. Želim da se zahvalim rukometnom klubu Lokomotiva na svemu što su mi pružili. Ovom prilikom želim da im poželim svu sreću u narednom periodu i da im kažem da u meni imaju vjernu podršku za sva vremena.

Zaključio je odlazeći rukometaš Lokomotive.

 

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.

Sponzor rubrike