Rukomet

Efikasno veče za Amazonke u okviru prvog kola kupa BiH

U prvom kolu Kupa BiH za rukometašice juče je u Brčkom odigrana utakmica između ŽRK Jedinstva Brčko i HŽRK Zrinjski iz Mostara.

Očekivano i bez mnogo muke izabranice trenera Radovanovića  plasirale su se u narednu fazu takmičenja, prije svega sjajnom igrom u odbrani i odličnom realizacijom u napadu. Rezultat prvog dijela utakmice bio je 17:11 u korist Brčanki i već tada se moglo naslutiti da će gošće teško ostvariti povoljan rezultat.

U nastavku utakmice sjajnim kontranapadima kao i tokom prvog poluvremena amazonke mirno privode utakmice kraju  i postavljaju konačan rezultat od 36:23.

Za ŽRK Jedinstvo Brčko nastupale su: M. Sorak 4 (2), S. Rendić 4, J. Lukić 3, G Erić, A. Alikadić 10, K. Petrović2 (1), I. Nedić 1, S. Katić 12, uz sjajne golmanice D. Brankovan i M. Đurić koje su sa oko 23 odbrane zaista bile odlične na golu. Trener: S. Radovanović Službeno lice: Z. Milunović

Čestitamo Amazonkama na sjajno odigranoj utakmici i želimo im uspješan nastup u nastavku takmičenja Kupa BiH.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.