Rukomet

Brčko: Rukometni klub „Jedinstvo 2015“ kod gradonačelnika Kadrića

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić organizovao je danas u Gradskoj vijećnici prijem za rukovodstvo i igrače Rukometnog kluba „Jedinstvo 2015“, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Gradonačelnik je ovom prilikom mladim sportistima čestitao skorašnje uspjehe.

Zaista je za svaku pohvalu što ste svojom predanošću, radom i sportskim duhom uspjeli za vrlo kratko vrijeme da ostvarite značajne rezultate. Čestitam vam osvojeno prvo mjesto Prve M:tel lige RS i priliku koju ste dobili da zaigrate u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Time biste postali peti klub iz Brčkog koji je premijerligaš, a biti dio ovakvog elitnog državnog takmičenja je za primjer i veliki je uspjeh, kako za vas igrače, tako i za našu lokalnu zajednicu“, dodao je gradonačelnik Kadrić.

Na prijemu je bilo riječi i o problemima u radu sa kojima se klub susreće, ali i talentovanim pojedincima te generaciji momaka koji su „rasli“ u ovom klubu i na pragu su seniorske reprezentacije BiH.

Rukovodstvo kluba je gradonačelniku Kadriću iznijelo i planove za narednu takmičarsku sezonu kao i uslove u kojima treniraju, navedeno je u saopštenju.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.