Rukomet

Brčansko Jedinstvo putuje na megdan tuzlanskom imenjaku

XIII kolo rukometne Premijer lige BiH za žene, donosi sudar istoimenih ekipa iz Brčkog i Tuzle. Meč je na rasporedu 8. Marta sa početkom u 18:00 časova.

Ekipa Jedinstva iz Brčkog nakon uvodnog poraza na domaćem terenu putuje u Tuzlu sa visokim očekivanjima protiv ekipe koja se nalazi na poslednjem mjestu sa svih 12 poraza u dosadašnjem toku takmičenja.

Alarmantno stanje u tuzlanskom Jedinstvo dovelo je do opšte mobilizacije u kojoj učestvuju starije igračice, kako bi se Jedinstvo spasilo gašenja i eventualne selidbe u niži rang, prenosi Tuzla LIVE.

Na razne načine klubu u teškoj situaciji žele pomoćiNermina Kušmić Jogunčić, Indira Horozović, Sabina Zupčević, Džana Avdić, Elma Osmanović, Selma Omerović i Almira Arnautović.

Mi smo se već oprostile što se tiče aktivnog igranja, ali ovo je situacija u kojoj želimo pomoći klubu i rukometu, da dignemo organizacijski i igrački klub na viši nivo. Jednostavno, da spriječimo gašenje kluba kako bi djeca, koja žele, imala priliku da se bave ovim sportom.

Izjavila je Nermina Kušmić Jogunčić za Tuzla LIVE.

Jedinstvo je poslije rata najtrofejniji tuzlanski sportski kolektiv, s više titula prvakinja i osvojenih trofeja Kupa BiH. Unazad pet godina, klub se iz Prve federalne lige vratio među premijerligaše. Tri godine zaredom bile su najbolje plasirani klub Tuzle na državnom nivou u ovom sportu, ali je finansijska situacija uslovila osipanje igračkog kadra, koji se sveo na vrlo mlade igračice. I naravno, uslijedio je rezultatski pad, pa se čak spominjalo da bi se “labudice” mogle ugasiti.

To nećemo dozvoliti i u saradnji sa čelnicima kluba i stručnim štabom dogovorili smo da svako pomogne koliko može. S obzirom na to da većina nas “bivših” ima obaveze na poslu, teško da ćemo moći putovati na gostovanja, ali na neke bitne utakmice ćemo pokušati i otići. Naša pomoć ogledat će se u organizaciji utakmica, pomoći na treninzima, a neke će i odigrati domaće utakmice.

Objasnila je Kušmić Jogunčić.

Dodaje da se sve radi na volonterskoj osnovi, pokušat će dovesti i druge zainteresirane za rad u klubu.

Proradile su emocije, nije nas trebalo puno nagovarati. Sastale smo se prošlog četvrtka i dogovorile kako i na koji način možemo pomoći. Neka i drugi pomognu, svako na način kako i koliko može, i klub će nastaviti egzistirati.

Zaključila legenda tuzlanskog rukometa, bivša vrsna igračica, te jedna od voditeljica Škole rukometa Jedinstva, Nermina Kušmić – Jogunčić.

“Stara garda” će na parket već u nedeljnom meču na parketu dvorane Mejdan. Jedinstvo iz Brčkog biće lišeno usluga čuvra mreže, Dunje Brankovan koja nastavlja proces oporavka nakon povrede koljena.

Izvor

Facebook Komentari

Sponzor rubrike